علت تزریق کورتون به بینی چیست؟
همه افرادی که دست به عمل بینی میزنند دوست دارند خیلی زودتر نتیجه صبر، هزینه و استرسهایی که تحمل کردهاند را ببینند. ولی وجود تورم پایدار در بینی به ویژه بینیهای گوشتی این ماجرا را تا چندین ماه و حتی گاهی چند سال عقب میاندازد. تزریق کورتون به بینی میتواند با از بین بردن تورمهای سمج، خواسته شما را زودتر عملی کند. در این مقاله نگاهی به اثر تزریق کورتون به بینی، مراقبتهای لازم بعد از تزریق و عوارض جانبی آن میاندازیم. با ما همراه باشید.
چرا کورتون را برای کاهش ورم بینی انتخاب کردهاند؟
نوع خاصی از داروی کورتون به نام «آمپول تریامسینولون» یک ضد التهاب بسیار قوی است که میتواند در بازهای کوتاه، تورم و التهابهای مزمن را برطرف کند. به همین دلیل، متخصصان از تزریق دوز مشخصی از این ضد التهاب برای از بین بردن تورم در بینی استفاده میکنند.
البته در نظر داشته باشید که تورم اولیه بینی در طول مراقبتهایی که در دوران نقاهت انجام میدهید به خودی خود برطرف میشود. مشکل اصلی که ما را به سمت تزریق کورتون سوق میدهد، تورمی است که بعد از این دوران هم سر جای خودش باقی میماند و حتی بعد از یک سال هم به طور کامل از بین نمیرود.
چه افرادی بهترین کاندید برای تزریق کورتون به بینی هستند؟
تشخیص اینکه آیا تزریق کورتون برای شما مناسب است یا نه به شرایطتان و تشخیص پزشک برمیگردد؛ ولی در حالت کلی، افرادی که چند ماه از عمل بینیشان میگذرد و هنوز با تورم بینیشان درگیر هستند به ویژه افرادی با بینی گوشتی که تحت عمل زیبایی بینی قرار گرفتهاند بهترین کاندید برای تزریق کورتون به بینی محسوب میشوند.
بهترین زمان برای تزریق کورتون به بینی چه وقتی است؟
دو نوع رویکرد متفاوت در مورد بهترین زمان تزریق کورتون وجود دارد. برخی از متخصصان بر این باور هستند که دوره نقاهت بعد از عمل بینی، بهترین وقت برای این تزریق به شمار میرود. چون اسکارها هنوز تشکیل نشدهاند و بینی میتواند شکل خود را حفظ کند.
برخی دیگر از جراحان باور متفاوتی دارند. از نظر آنها، تشکیل اسکار در محل برشهای بینی چیزی طبیعی، بخشی از پاسخ بدن و راهی برای ترمیم است. به همین دلیل نباید با تزریق زودهنگام کورتون در این فرایند مداخله کرد. دسته دوم از پزشکان، تزریق کورتون به بینی را حدود سه تا چهار ماه بعد از عمل انجام میدهند.
آیا تزریق کورتون به بینی عوارضی هم دارد؟
داروهای استروئیدی مانند کورتون و تمام انواع آن عوارض جانبی قابل توجهی دارند. به همین دلیل، تنها زمانی باید برای انجام این تزریق اقدام کنید که پزشکتان تشخیص دهد. برخی از این عوارض عبارتند از:
تغییر رنگ پوست
تزریق کورتون به بینی میتواند تاثیرهای منفی روی پوست بگذارد. در این مورد میتوانیم به «تیره شدن رنگ پوست»، «نازک شدن پوست بینی»، «مشخص شدن رگهای زیرپوستی» و … اشاره کنیم. گاهی این عوارض موقتی هستند و گاهی هم بعد از گذشت زمان از بین میروند.
به وجود آمدن فرورفتگی در محل تزریق
همانطور که با هم گفتیم، کورتون میتواند تورم و اسکارهای ایجاد شده در بینی را از بین ببرد. اگر این تزریق به درستی انجام نشود میتواند به جز اسکارها، به دیگر بافتهای بینی هم آسیب برساند. در نتیجه، فرورفتگیهایی در بخشهای مختلف بینی به وجود میآیند.
تاثیر منفی روی سیستم ایمنی بدن
کورتون میتواند روی سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی بگذارد. با وجود آنکه در تزریق کورتون به بینی این دارو به طور مستقیم وارد خون نمیشود ولی توسط بافت بینی جذب شده و باز هم تاثیر خودش را میگذارد.
افزایش فشار خون
از دیگر عوارض تزریق کورتون به بینی، بالا رفتن فشار خون است. البته کورتون به بافت بینی تزریق میشود و مستقیم به جریان خون تزریق نمیگردد ولی اگر به بیماری فشار خون مبتلا هستید تا چند روز بعد از تزریق، حتما فشارتان را زیر نظر بگیرید.
افزایش قند خون
کورتون حتی وقتی که به پوست تزریق شود هم میتواند باعث افزایش سطح قند خون گردد. به همین دلیل، اگر به دیابت مبتلا هستید حتما تا چند روز مرتب سطح قند خونتان را کنترل کنید.
احساس سفتی و خشکی در پوست
برخی از پوستهپوسته شدن و سفتی سطح پوستشان بعد از تزریق کورتون به بینی شکایت میکنند.
ایجاد التهاب و خارش
در شماری از افرادی که تحت تزریق کورتون قرار گرفتهاند احساس خارش، قرمزی و التهاب در محل تزریق و اطراف آن دیده میشود.
انجام مراقبتهای بعد از تزریق کورتون به بینی
برای آنکه بتوانید زودتر از عوارض تزریق کورتون عبور کرده و به نتیجه اصلی ماجرا برسید باید تا چند روز مقداری بیشتر از خودتان مراقبت کنید. در ادامه، کارهایی که باید انجام دهید را برایتان توضیح میدهیم.
- تا حدود دو هفته از چسب بینی استفاده کنید
- تا دو روز بعد از تزریق، از کمپرس سرد در اطراف و نه روی محل تزریق کمک بگیرید
- کارهایی که باعث ایجاد فشار به سر، بینی و افزایش گردش خون میشوند را انجام ندهید
- از مصرف داروهای ضد التهاب مانند «آسپرین» بدون تجویز پزشک خودداری کنید
- محل تزریق را ماساژ ندهید
- از دست زدن به بینیتان خودداری کنید
- اصلا فین نکنید
دیگر مقاله های ما در مورد بیماری های گوناگون را در اینجا مطالعه فرمایید.
شما می توانید با مراکز درمانی معتبری که در وب سایت طب 20 معرفی شده بهترین و حاذق ترین پزشکان جهت نوبت دهی آنلاین در شهر خود را جستجو کنید و از سلامتی خود اطمیان حاصل کنید.