ارتباط تغذیه با ناباروری بانوان
تغذیه در دوران قبل از بارداری، تأثیر زیادی بر روند بارداری خواهد داشت، بهطوری که تغذیه نامناسب در دوران بلوغ، و حتی کودکی، میتواند رشد و نمو را تحت تأثیر قراردهد، و با توقف رشد قدی، و یا رشد محوطه لگن در دختران، موجب محدود شدن فضای لگن شود و به این شکل، امکان بارداری را کاهش دهد.
به گزارش بهداشت نیوز، فرانک رحمانی، کارشناس تغذیه پایگاه سلامت آبگرم، ضمن بیان این مطلب، اضافه کرد: رژیم لاغری طولانی مدت، میتواند موجب عدم قاعدگی(آمنوره) و در نهایت، کاهش شانس باروری شود.
این کارشناس با اذعان به اینکه کمبود مواد مُغذّی در دوران قبل از بارداری، موجب کاهش ذخایر این مواد میشود و در نهایت، تأثیر منفی بر بارداری را به همراه خواهد داشت، گفت: با تغییر سبک زندگی، تا حد زیادی میتوان از ناباروری جلوگیری کرد. وی ادامه داد که رعایت اصل تعادل، تنوع و تناسب در رژیم غذایی، میتواند به داشتن یک بارداری سالم کمک کند و مانع از ناباروری شود.
رحمانی، مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان، مصرف کمتر منابع حاوی کافئین، کنترل سطح آهن خون و همچنین مصرف نکردن فراوردههای گوشتی، مانند: سوسیس، کالباس و همبرگر را ازجمله توصیههای غذایی در دوران قبل و حین بارداری دانست و تصریح کرد: با انجام روزانه 30 دقیقه فعالیت فیزیکی و مصرف مواد غذایی حاوی فیبر بالا، شامل: میوهجات و سبزیجات، میتوان در پیشگیری از بسیاری از بیماریها موفق بود.
دیگر مقاله های ما در مورد بیماری های قلبی را در اینجا مطالعه فرمایید.
شما می توانید با مراکز درمانی معتبری که در وب سایت طب 20 معرفی شده بهترین و حاذق ترین پزشکان جهت نوبت دهی آنلاین در شهر خود را جستجو کنید و از سلامتی خود اطمیان حاصل کنید.